2020-11-25 13:25:47• hírek • Bede Emőke

Idős asszonyt gázoltak Nagykárolyban

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Kedd délután, 17 óra 50 perc környékén arról értesítették a nagykárolyi rendőröket, hogy az Október 25. sugárúton közlekedési baleset történt.

Az elsődleges vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy egy 41 éves nagyváradi férfi - „egyéb elfoglaltságai lévén” - nem figyelt kellőképp az útra, és elgázolt egy 70 éves nőt, aki az annak rendje és módja szerint jelzett gyalogátkelőn haladt épp át. Az idős asszony súlyos sérüléseket szerzett, így a helyszíni ellátást követően azonnal kórházba szállították.


Az autóvezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, melynek eredménye negatív lett. A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt kezdeményezett büntetőjogi eljárást.


Akár ők is balesetet okozhattak volna


Ugyanazon a napon, ugyanabban az időben Szakasz és Erdőd között is félreállítottak egy 31 éves, bukaresti férfit, akiről mint kiderült, egyetlen kategóriában sem rendelkezik autóvezetői engedéllyel. Majd 22 óra környékén horogra akadt egy 50 éves felsőszopori sofőr is, aki úgyszintén nem ülhetett volna kormány mögött, hiszen jogosítványát korábban már érvénytelenítették a hatóság emberei.


A nap végén, nem sokkal 24 óra előtt a szatmári rendőrök is terepen voltak, és csak a jó szerencsén múlott, hogy nem baleset okán kellett helyszínelniük. A Pálfalvi úton ugyanis megállítottak egy 23 éves, pusztadaróci fiatalembert, akinek a leheletében 0,71 mg/l-es értéket mutatott ki a szonda, s mivel ez már bőven a bűncselekmény kategóriába tartozik, ezért elkísérték a kórházba is, hogy véralkoholszintjét is megállapítsák.


A rendőrség mindhárom esetben büntetőjogi eljárást kezdeményezett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: